Preventie – Tandarts van Diessen – Gilze

Tandartspraktijk van Diessen

Tandarts van Diessen is uw tandarts in Gilze voor uitstekende mondzorg. Goede mondverzorging is belangrijk voor een stralende lach en voor uw algehele gezondheid.

Preventie

In onze praktijk staat de mondgezondheid centraal. Voor de jeugd is daarvoor woensdagmiddag gereserveerd welke door de tandarts en mondhygieniste wordt uitgevoerd. De assistenten zijn hierbij de coördinator.

In de volwassen-zorg komen preventief alle patienten voor een 1 ste consult bij de Mondhygiëniste, tenzij men aangeeft hierop geen prijs te stellen waarvan in dat geval notitie wordt gemaakt. Men wordt in dit 1,5 uur durend 1-ste consult uitvoerig geinformeerd over het ontstaan van ontstekingen in de mond ; hoe tandsteen ontstaat, de oorzaak van bloedend tandvlees, ontstekingen onder het tandvlees, zgn. pockets welke kunnen leiden tot het los gaan staan van tanden en kiezen. Ook wordt de oorzaak van de slechte adem uitgelegd. Advies van intensievere behandelingen in geval van pockets wordt gegeven en uitgelegd. Duidelijk wordt gewezen op de eigen inzet van de patient !

In de jeugd-zorg komt elk kind na controle bij de tandarts bij de mondhygieniste in de stoel. Er wordt uitgelegd hoe het gebit te poetsen, de dgl. frequentie ervan , uitleg over tandplaque en wat het doet op tanden en kiezen, en het ontstaan van caries (gaatjes). Ook wordt ruim aandacht geschonken aan “tanderosie” en evt. voedingsadvies gegeven indien nodig. Bij de adolescenten (jongvolwassenen) wordt geleidelijk aan hulpmiddelen geintroduceerd zoals: het gebruik van flossen e/o tandenstokers. Er wordt uitgelegd dat dit er “op den duur” op volwassen leeftijd bij de dagelijkse mondverzorging bij zal gaan horen ! Dit ter voorkoming van ontstekingen waar dan ook in de mond ! Want “jong geleerd is oud gedaan” !!

Wij vragen alle patienten een gezondheidsvragenlijst ingevuld in te leveren bij een van onze team-leden en eventuele veranderingen graag bij half-jaarlijkse consult mede te delen.

Op www.allesoverhetgebit.nl vindt u veel praktische informatie over preventie.